Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Συναλλαγών και Πιστοποιητικά Ασφαλείας

Πριν προχωρήσετε σε μια ηλεκτρονική συναλλαγή στην ιστοσελίδα μιας τράπεζας που προσφέρει υπηρεσίες e-banking ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα για να προστατεύσετε τη συναλλαγή σας.

Ελέγξτε προσεκτικά τις παρακάτω παραμέτρους του πιστοποιητικού ασφαλείας με βάση το οποίο μπορείτε να επιβεβαιώσετε την εγκυρότητα μιας ιστοσελίδας με υπηρεσίες e-banking:

• Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση της τοποθεσίας Web ξεκινά με το πρόθεμα HTTPS και το εικονίδιο με το λουκέτο εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε τις πληροφορίες ασφάλειας και τις λεπτομέρειες του πιστοποιητικού.

• Ελέγξτε τη διεύθυνση για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τη διεύθυνση που θέλετε. Οι τοποθεσίες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ή εξαπάτησης συχνά χρησιμοποιούν παρόμοια ονόματα τοποθεσιών Web για να παραπλανήσουν τους επισκέπτες για την αξιοπιστία τους.

• Εάν επισκέπτεστε μια διαδικτυακή τοποθεσία λιανικής πώλησης, ελέγξτε στην τοποθεσία αν υπάρχει αριθμός τηλεφώνου ή ταχυδρομική διεύθυνση, προκειμένου να επαληθεύσετε ότι είναι νόμιμη. Μην καταχωρείτε προσωπικές πληροφορίες σε τοποθεσίες Web που δεν περιέχουν στοιχεία επικοινωνίας.

• Ελέγξτε εάν στην τοποθεσία εμφανίζεται κάποιο λογότυπο οργανισμού αξιοπιστίας στο Internet. Το λογότυπο αυτό υποδεικνύει ότι η τοποθεσία διαθέτει δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων. Παραδείγματα τέτοιων οργανισμών είναι οι τοποθεσίες TRUSTe, BBB Online και WebTrust.

Περισσότερα: www.manifest-security.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου