Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ασφάλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναπόφευκτα στις μέρες μας. Σχεδόν όλοι μεταξύ 13 και 83 ετών διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, άτομα που αναζητούν εργασία και εργοδότες έχουν καταστήσει το LinkedIn ως απαραίτητο εργαλείο στη διαδικασία πρόσληψης, όπως επίσης το Twitter είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες όσον αφορά τις στρατηγικές τους για προώθηση και προβολή των προϊόντων τους.

Ωστόσο, ανακύπτουν ζητήματα ασφαλείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να δυναμιτίσουν την εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης, καθώς τα τρωτά σημεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο συχνά και επικίνδυνα από όσο οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θεωρούν.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τρεις τρόπους για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από τις συνέπειες μιας απρόσεκτης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

1. Διδάξτε στους υπαλλήλους σας πως να αποφεύγουν τις απάτες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
2. Προστατεύστε τις συσκευές των εργαζομένων σας από κακόβουλο λογισμικό και ιούς
3. Προστατεύστε τα εταιρικά δεδομένα στις προσωπικές συσκευές

Η έλλειψη ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να καταστεί πραγματικά πολύ επικίνδυνη για μια επιχείρηση. Ωστόσο δεν αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ο συνδυασμός σωστής εκπαίδευσης του τελικού χρήστη και ενός σύγχρονου συστήματος ασφαλείας στην επιχείρηση, θα διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό τα εταιρικά σας δεδομένα, ενώ θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους να επικοινωνούν και να προβάλλουν τη δραστηριότητα της εταιρείας σας σε έναν κόσμο ολοένα και πιο δικτυωμένο.

Πηγή: Ingram Micro

Διαβάστε περισσότερα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου