Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

10 Συμβουλές για την πρόληψη κλοπής στην παραλία
Η επίσκεψη στην παραλία είναι κάτι που κάνουμε το καλοκαίρι όλοι ειδικά εάν βρισκόμαστε σε ένα ζεστό και ηλιόλουστο μέρος, ωστόσο αυτή η ευχαρίστηση μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση, ειδικά αν έχουμε μαζί μας τιμαλφή, όπως ένα κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι με  μετρητά και πιστωτικές κάρτες τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας και άλλα.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύουμε τα τιμαλφή μας;
Κρύψιμο στην τσάντα παραλίας;  Να τα κουβαλάμε μαζί μας σε ότι κάνουμε στην παραλία; Περά από τον μπελά που μπαίνουμε ξαφνικά… τι γίνεται όταν αποφασίσουμε να πάμε για κολύμπι;

 Γνωρίζατε ότι υπάρχουν κλέφτες που ειδικεύονται στην κλοπή τσαντών για την παραλία που γνωρίζουν ότι σίγουρα θα έχουν κάποια πολύτιμα πράγματα μέσα; Ενεργούν ιδιαίτερα την ώρα που αποσπάται η προσοχή των λουόμενων  και εγκαταλείπουν τα τιμαλφή τους,  είτε για κολύμπι, περπάτημα ή παιχνίδι στην παραλία, ή ακόμη και όταν κλείνουν τα μάτια τους για ένα ολιγόλεπτο υπνάκο ή κατά την ηλιοθεραπεία.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας κατά την επίσκεψη μας στις δημοφιλείς τουριστικές παραλίες και ειδικά αυτές που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Η νούμερο ένα λύση ώστε να μην πέσετε θύμα κλοπής  στην παραλία είναι να έχετε αποφασίσει να μην πάρετε μαζί σας οτιδήποτε αξίας, αυτό ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτό !!!!

Υπάρχουν αρκετές λύσεις πρόληψης για τους επισκέπτες των παραλιών ώστε να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα χωρίς έγνοιες, εσείς απλά πρέπει να αποφασίσετε ποια λύση είναι η καλύτερη για εσάς.


10 tips για την πρόληψη κλοπής στην παραλία
·       Αποθηκεύστε τα μικρά, απαραίτητα αντικείμενα όπως το κλειδί του αυτοκινήτου σας, τα μετρητά , τις πιστωτικές κάρτες και το κινητό τηλέφωνό σε μία αδιάβροχη θήκη που να μπορείτε να μεταφέρετε επάνω σας. Βεβαιωθείτε ότι η αδιάβροχη θήκη δεν θα φύγει από επάνω σας στο κολύμπι.

·      Ορισμένες τσάντες μπορούν να στερεωθούν και να κλειδωθούν σε ένα σταθερό αντικείμενο στην παραλία ή στην πισίνα, όπως μια καρέκλα παραλίας, ξαπλώστρα ή ομπρέλα, αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη την επιλογή του κλέφτη να προσπαθήσει να πάρει η να ανοίξει την τσάντα σας και απλά πάει στην επόμενη.
·      Εάν η διαίσθηση σας λέει να μην αφήσετε κάτι πολύτιμο σε αυτή την παράλια που είστε …ΑΠΛΑ μην το κάνετε.
·      Προσπαθήστε να πάτε για μπάνιο σε βάρδιες έτσι ώστε κάποιος να παρακολουθεί πάντα τα τιμαλφή σας. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, διαβάστε παρακάτω για μερικά τρυκ που μπορεί να ξεγελάσουν του κλεφτές .
·      Τοποθετήστε την πετσέτα σας κοντά σε ένα πύργο ναυαγοσώστη, η σε μια καντίνα εάν αυτό είναι δυνατό, αυτό λιγοστεύει τις πιθανότητες να πέσετε θύμα κλοπής. Οι κλέφτες δεν θα θέλουν να  κλέβουν κοντά κάποιον που μπορεί να τους πιάσουν επ 'αυτοφώρω.
·      Μην αφήνεται τα τιμαλφή σας εκτεθειμένα – όταν τα αφήσετε τουλάχιστον κρύψτε τα κάτω από την πετσέτα. Εάν είναι μεγαλύτερο το αντικείμενο σκάψτε λίγο στην άμμο ώστε όταν καλύπτεται πχ η τσάντα με την πετσέτα να φαίνεται ότι είναι μόνο μια πετσέτα στην άμμο με ένα αντηλιακό επάνω.
·      Διαλέξτε ένα σημείο στην παραλία κοντά σε μία οικογένεια η άλλους λουόμενους, μετά ξεκινήστε μια κουβέντα και γνωριστείτε μαζί τους, δημιουργείστε καλό κλίμα μαζί τους και σιγουρευτείτε ότι θα σας θυμούνται , τότε μην ντραπείτε να τους ζητήσετε να προσέχουν τα πράγματα σας για την περίοδο που θα βρίσκεστε εσείς μακριά. Προσφερθείτε και εσείς με την σειρά σας να κάνετε το ίδιο για αυτούς
·      Εάν έχετε μικρότερα αντικείμενα όπως κλειδί αυτοκίνητου, κέρματα η χαρτονομίσματα, μπορείτε να τα κρύψετε μέσα στο παλιό παπούτσι που χρησιμοποιείτε στην παραλία, δύσκολα θα το πάρουν.
·      Εάν πάρετε ένα γρήγορο υπνάκο στην καρέκλα παραλίας η την ξαπλώστρα, σιγουρευτείτε ότι η τσάντα με τα τιμαλφή σας είναι “δεμένη” επάνω στην ξαπλώστρα, εάν πάλι δεν έχετε τσάντα και απλά έχετε μαζί σας το κινητό σας και τα κλειδιά σας τυλίξτε τα με την πετσέτα σας και χρησιμοποιήστε την για μαξιλάρι
·      Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν μερικοί λουόμενοι είναι να κλείνουν τα τιμαλφή τους σε αεροστεγείς σακούλες με zip-lock και να τα θάβουν στην άμμο σκεπάζοντας τα με την πετσέτα τους. Βασικό είναι η σακούλες η τσάντες να είναι αεροστεγώς κλεισμένες ώστε να μην έχουμε ζημιές.


Μάθετε πως λειτουργούν οι κλέφτες στις παραλίες
Οι έρευνες δείχνουν πως οι κακοποιοί στις παραλίες  χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων για να αφαιρέσουν τα πολύτιμα πράγματα των λουομένων.. Η πιο συνηθισμένη, είναι  να περιφέρονται σε πολυσύχναστες παραλίες αναζητώντας αφύλακτες τσάντες. Οι πιο εξειδικευμένοι θα ψάξουν για άτομα που εγκαταλείπουν τα πράγματα τους και πάνε για μπάνιο, έτσι μένει το πεδίο ελεύθερο ελέγχοντας που βρίσκεστε και αφαιρώντας τα πράγματα σας.

Ένας άλλος τρόπος για κλοπές στην παραλίας είναι η λειτουργία σε  ομάδες των δύο η τριών . Όταν οι κλέφτες εντοπίσουν την τσάντα του θύματος που θέλουν να κλέψουν, θα χρησιμοποιήσουν ένα από τα μέλη της ομάδας για να έρθει σε εσάς και να ξεκινήσει μια συζήτηση με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή σας από τα τιμαλφή σας και  με αυτόν τον τρόπο ο άλλος κλέφτης μπορεί να πάρει εύκολα την τσάντα σας, ενώ είστε συγκεντρωμένοι στο συνεργό του. Δείτε σχετικό video πατώντας εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου