Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Tips ασφαλείας για την παιδική χαρά


Οι παιδικές χαρές είναι τόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας των παιδιών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλής. Διαβάστε παρακάτω πώς να προστατέψετε το παιδί σας επιλέγοντας την κατάλληλη παιδική χαρά και μαθαίνοντας του στοιχειώδης κανόνες.

1.Επιλέξτε μια παιδική χαρά που να έχει ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας.
2.Επιθεωρήστε τα παιχνίδια και δείτε μήπως υπάρχουν σπασμένα ή σκουριασμένα σίδερα, αιχμηρές μεταλλικές γωνίες και γενικά κρυμμένες παγίδες.
3.Επιλέξτε μια παιδική χαρά που να διαθέτει φυσική (με δέντρα) ή τεχνητή (με συρματόπλεγμα, πεζούλια κτλ.) περίφραξη. Έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει της προσοχής σας να πηδήξει στον δρόμο ή να το «σκάσει».
4.Βεβαιωθείτε πως είστε πάντα κοντά του και μην παίρνετε τα μάτια σας από πάνω του.
5.Επιλέξτε για την διασκέδασή του παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία του. Τα μικρά παιδιά, για παράδειγμα, έχουν πλαστικές κούνιες με ειδικό κάθισμα ενώ εκείνες που έχουν μεγάλα ανοίγματα ή δεν έχουν πλάτη είναι για μεγαλύτερα παιδιά.
6.Διδάξτε το να μην περνάει ποτέ μπροστά ή πίσω από μια κούνια στην οποία βρίσκεται κάποιο άλλο παιδάκι και είναι σε κίνηση.
7.Πείτε στο παιδάκι σας να περιμένει μέχρι ο μύλος να σταματήσει τελείως για να ανέβει και για να κατέβει. Επίσης, ζητήστε του να κρατιέται καλά.
8.Στην τραμπάλα θα πρέπει να μάθει πότε είναι η ώρα για να σηκώνεται. Εάν σηκωθεί όταν το άλλο παιδάκι βρίσκεται στον αέρα ή εάν το άλλο παιδάκι εγκαταλείψει το παιχνίδι χωρίς να έχουν και τα δύο παιδιά τα πόδια τους στο έδαφος, τότε σίγουρα κάποιος θα χτυπήσει.
9.Τέλος, στην τσουλήθρα καλό θα ήταν να μάθετε στο παιδάκι σας να μην ανεβαίνει ανάποδα και να περιμένει να κατέβουν και να σηκωθούν τα παιδιά που είναι μπροστά για να προχωρήσει. Επίσης, είναι αναγκαίο να μάθει να μην κάθεται στην βάση της για πολύ ώρα, μιας και το επόμενο παιδάκι μπορεί να μην είναι τόσο προσεκτικό!
SOS Tip: Επειδή όσο και να προσέχετε υπάρχει πάντα η πιθανότητα το μικρούλι σας να πέσει και να χτυπήσει έχετε πάντα μαζί σας ενα mini παιδικό φαρμακείο με οινόπνευμα, αντιβακτηριδιακή κρέμα, τσιρότα, βαμβάκι και κρέμα για τα τζιμπήματα εντόμων!

Πηγή: www.happyparenting.gr

www.manifest-security.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου