Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

10 τρόποι για να προστατεύσετε την ταυτότητά σας στο Internet





Κάθε τρία δευτερόλεπτα η ταυτότητα ενός ανθρώπου κλέβετε online... Εσείς πόσο ασφαλείς είστε;
Με τα δημοφιλή κανάλια κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε έναν μεγάλο εύρος των προσωπικών σας πληροφοριών στο διαδίκτυο.Ακόμα και άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι προσεκτικοί με τις ρυθμίσεις απορρήτου τους θα μπορούσαν να είναι ευάλωτοι σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο - ιδιαίτερα αν επιτρέπουν εφαρμογές τρίτων που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους.
Όταν τα στοιχεία ενός χρήστη, όπως η τοποθεσία, η ημερομηνία γέννησης αλλά και στοιχεία οικογενειακών δεσμών έχουν καταγραφεί, τότε αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή άλλων λογαριασμών όπως τους τραπεζικούς.
Υπάρχει μια εκστρατεία στις ΗΠΑ που ονομάζεται ProtectYourProfile.org, πράγμα που δείχνει πόσο εύκολα ένας χάκερ μπορεί να παραβιάζει τα στοιχεία ενός χρήστη μέσα από το δικό τους λογαριασμό στο Facebook.
Η Stephen Ebbett, η υπευθυνη για το ProtectYourProfile.org, έχει συνεργαστεί με τη «The Telegraph» και έχει εκδώσει δέκα κορυφαίες συμβουλές για την πρόληψη της κλοπής ταυτότητας στο internet :

1.Εξαιρέστε σημαντικές προσωπικές πληροφορίες από τα προφίλ σας στα social media. Πληροφορίες όπως ο τηλεφωνικός σας αριθμός, η διεύθυνση σας, η ηλικία και το σχολείου του παιδιού σας διευκολύνουν τους χάκερ να συλλέξουν στοιχεία για σας
2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου των social media
3.Προστατέψτε τους κωδικούς πρόσβασής σας και ενισχύστε τους. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε κωδικούς που θυμόμαστε εύκολα, όπως το 1234, ημερομηνίες γέννησης μας κ.α. Αλλά ο κανόνας είναι ότι αν είναι εύκολο να τον θυμόμαστε, είναι πάρα πολύ εύκολο να σπάσει.
4. Χρησιμοποιήστε πολλαπλούς κωδικούς πρόσβασης. Να έχετε περισσότερους από ένα κωδικό πρόσβασης για λογαριασμούς online γιατί αν κάποιος σπάσει τον κωδικό σας θα είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα σας.
5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του κινητού σας τηλεφώνου
6. Προσέξτε τα email που λαμβάνετε
7. Κρατήστε τα δίκτυα επικοινωνίας σας ασφαλή. Ο κωδικός πρόσβασης προστατεύει το Wi-Fi σας, έτσι ώστε οι χάκερ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σύνδεσή σας για τη διεξαγωγή κακόβουλων δραστηριοτήτων.
8. Ελέγξτε για τις https: // Πριν από την εισαγωγή των στοιχείων πληρωμής σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, ελέγξτε αν η διεύθυνση του ιστού έχει ένα «s» - που σημαίνει ασφάλεια - μετά το http. Αν δεν το έχει, μην προχωρήσετε σε κάποια συναλλαγή
9. Να παρακολουθείτε τις κινήσεις του τραπεζικού σας λογαριασμού
10. Να παρακολουθείτε την αλληλογραφία σας. Να είστε σε εγρήγορση για κάτι ύποπτο στο ταχυδρομείο, όπως προ-εγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες και άλλες οικονομικές προσφορές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου