Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

6 Tips Ασφαλείας αν έχετε αφήσει μόνο το παιδί στο σπίτι



Συχνά συναντάμε παιδιά που μένουν μόνα τους στο σπίτι για κάποιες ώρες, επειδή οι γονείς τους εργάζονται και δεν έχουν άλλη λύση. Αν ανήκετε και εσείς σ’ αυτήν κατηγορία  φροντίστε να είστε συνεπείς απέναντι στα παιδιά σας και μην ξεχνάτε σε περίπτωση αργοπορίας σας να ενημερώνετε πάντα το παιδί που περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή σας. Επίσης μην ξεχνάτε ότι ένα τρυφερό σημείωμα ή ένα ωραίο φαγητό που θα βρει, μόλις επιστρέψει από το σχολείο, θα το ικανοποιήσει ιδιαίτερα και θα του καλύψει το αίσθημα μοναξιάς που ίσως νιώθει. Στόχος σας είναι να αισθάνεται το παιδί πως το σκέφτεστε , ακόμη κι όταν δεν είστε κοντά του.

Επίσης απαραίτητο για τις ώρες που θα μείνει μόνο του στο σπίτι είναι να του μάθετε πως να είναι ασφαλής:

  • Μάθετε στα παιδιά σας να μην λένε σε κανέναν ότι θα είναι μόνα τους στο σπίτι. 
  • Να μην απαντάνε όταν χτυπάει το κουδούνι και να μην ανοίγουν σε ξένους.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν πώς να καλέσουν την αστυνομία και να αναφέρουν ένα πρόβλημα.  Πρέπει να ξέρουν το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου τους.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν μια λίστα με τα κινητά σας τηλέφωνα και τα τηλέφωνα της δουλειάς σας και το τηλέφωνο τουλάχιστον ενός ακόμα ενήλικα που να μπορούν να καλέσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Εξηγήστε στα παιδιά πως να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να μπει στο σπίτι αλλά και τα παιδιά να μπορούν να φύγουν εάν είναι απαραίτητο.
  • Μάθετε στα παιδιά σας να ελέγχουν το περιβάλλον. Αν κάτι δεν φαίνεται σωστό (όπως μια παραβιασμένη πόρτα ή ένα σπασμένο τζάμι), πείτε τους  να μην μπουν μέσα, αλλά να πάνε σε ένα ασφαλές μέρος και να ζητήσουν βοήθεια.

www.manifest-security.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου