Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Τι να κάνετε αν κλειστείτε στο ασανσέρ



Όπως και κάθε άλλο μηχάνημα κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, το ασανσέρ σας μπορεί να παρουσιάσει και αυτό αστοχίες ή βλάβες. Επιπροσθέτως, εξαρτάται άμεσα από το ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει. Όλα αυτά συνεπάγονται μεγάλες πιθανότητες να σταματήσει ο ανελκυστήρας τη λειτουργία του ξαφνικά και απροειδοποίητα.
Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν κλειστείτε στο ασανσέρ:
1.Πατήστε το κουμπί που ανοίγει την πόρτα, αν δεν λειτουργεί δοκιμάστε το κουμπί έκτακτης ανάγκης και περιμένετε για βοήθεια. Αν το ασανσέρ διαθέτει τηλέφωνο χρησιμοποιείστε το για να καλέσετε βοήθεια.
2.Δείτε αν το κινητό σας λειτουργεί και καλέστε την Πυροσβεστική ή την εταιρεία που φροντίζει για την συντήρηση του ασανσέρ. Αν δεν λειτουργεί προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με όσους είναι έξω από το ασανσέρ και ζητήστε τους να καλέσουν εκείνοι.
3.Μπορεί να μην νιώθετε πολύ άνετα αλλά να γνωρίζετε ότι είστε ασφαλής. Ακόμα κι αν η θερμοκρασία είναι υψηλή υπάρχει αρκετός αέρας στο ασανσέρ και δεν θα κινδυνεύσει η υγεία σας.
4.Καθήστε κάτω και κρατήστε απόσταση από την πόρτα κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού.
5.Μην επιχειρήσετε να βγείτε μόνοι σας από το ασανσέρ χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση από τον συντηρητή του ασανσέρ ή την ομάδα διάσωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου