Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Tips για τις πόρτες ασφαλείας…



Σε παλαιότερες εποχές η επικινδυνότητα ήταν πολύ χαμηλότερη απ’ όσο τη βιώνουμε σήμερα. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν με ανοιχτά παράθυρα χωρίς να φοβούνται. Σήμερα όμως που η εγκληματικότητα και η επικινδυνότητα έχουν αυξηθεί είναι ευθύνη του καθενός μας να προφυλάσσεται για να αποφευχθούν καταστάσεις που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες και επιζήμιες για εμάς και την οικογένειά μας.
Πολλοί νομίζουν ότι έχοντας μία πόρτα ασφαλείας και χωρίς να κάνει τίποτα παραπάνω είναι προφυλαγμένος από τους κινδύνους. Συνήθως, ο περισσότερος κόσμος έχοντας τοποθετήσει πόρτες ασφαλείας, το μόνο μέλημά του είναι όταν μπαίνει στο σπίτι του να κλείσει τη πόρτα ή και να βάλει και το μπλοκ(σύρτη) από μέσα πιστεύοντας πως έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη ασφάλεια, χωρίς καν να την κλειδώνει. Ο σύρτης δεν μας παρέχει κάποια ασφάλεια, γιατί αν είμαστε μέσα στο σπίτι ή έχουμε φύγει χωρίς να έχουμε κλειδώσει την πόρτα ασφαλείας, τότε είναι πολύ εύκολη υπόθεση να παραβιαστεί η πόρτα ξεβιδώνοντας απλά τον σύρτη.
 
Μία ξεκλείδωτη πόρτα ασφαλείας έχει τον ίδιο χρόνο παραβίασης που θα είχε μία οποιαδήποτε απλή πόρτα που δεν θα ήταν κλειδωμένη. Οι εισβολείς αναζητούν το απλό και το εύκολο στο να διαρρήξουν το σπίτι μας και αυτό συνήθως εμείς τους το προσφέρουμε απλόχερα. Σε μια πόρτα ασφαλείας σημαντικό ρόλο παίζει αν είναι καινούργιας τεχνολογίας, αν έχει δηλαδή παλαιού τύπου κλειδαριά ή καινούργιου τύπου κλειδαριά. Αν η κλειδαριά στις πόρτες ασφαλείας που επιλέγουμε είναι παλαιού τύπου τότε ο διαρρήκτης είναι πολύ εύκολο να την παραβιάσει. Αν πάλι έχουμε καινούργιου τύπου κλειδαριά παρατείνουμε το χρόνο παραβίασης αλλά και τον θόρυβο.
 
Ό, τι είδους τεχνολογίας πόρτα και αν έχουμε, και μιλάμε πάντα για πόρτες ασφαλείας και μόνο, αν αλλάξουμε την κλειδαριά και βάλουμε μία σύγχρονη τότε βελτιώνουμε την κατάσταση και μπορούμε να αποφύγουμε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες αφού η ασφάλειά μας αυξάνεται κατά 70%. Αν έχουμε καινούργιες πόρτες ασφαλείας ή κλειδαριές καινούργιας τεχνολογίας σε παλαιότερη πόρτα ασφαλείας, τότε θέλει περίπου 3-3.5 ώρες δυσκολίας και θορύβου για να παραβιαστεί η πόρτα, πράγμα σχεδόν αδύνατο για έναν διαρρήκτη που μπορεί να παραβιάσει ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε μία πολυκατοικία ή στην πόλη, γιατί κατά τη διάρκεια παραβίασης μία τέτοιας πόρτας μόνο με τρυπάνια και θορυβώδη εργαλεία μπορεί να διαρρηχθεί.
 
Κάτι που πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν είναι ότι το κλειδί σε μία πόρτα ασφαλείας δεν πρέπει ποτέ να μένει πάνω στην πόρτα από μέσα, αφού η πόρτα έχει κλειδωθεί. Έτσι, είναι σαν να δίνουμε σε έναν κλέφτη το κλειδί μας για να ανοίξει απλά και αβίαστα την πόρτα μας. Ο διαρρήκτης απλά βγάζει το επιστόμιο και απλά με δυο μικρά σιδεράκια ή ακόμα και με 2 φουρκέτες για τα μαλλιά μπορεί άνετα να γυρίσει το κλειδί και να ξεκλειδώσει την πόρτα μας. Όποιος αφήνει το κλειδί πίσω από την  πόρτα είναι στην ουσία σαν να αφήνει το κλειδί πάνω στην πόρτα, γι' αυτό συνιστάται μεγάλη προσοχή σ' αυτό.

Οι διαρρήκτες μπορούν να προσπελάσουν ακόμα και τις τελευταίες τεχνολογίες στις πόρτες ασφαλείας. Στις μέρες μας είναι απαραίτητο να επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό για την ασφάλειά μας, ακόμα και αν το κόστος μπορεί να είναι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου