Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Για ένα Καλό και Ασφαλές Πάσχα


Οι Άγιες Μέρες πλησιάζουν και είναι στο χέρι μας να περάσουμε όμορφα, χαρούμενα αλλά και με ασφάλεια! Ας δούμε λοιπόν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας για την ορθή χρήση των πυροτεχνημάτων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται πάνω στις συσκευασίες τους, ελέγχοντας να φέρουν σήμανση CE ή έγκρισης κυκλοφορίας και αγοράζοντάς τα μόνο από εγκεκριμένο κατάστημα.

Μέτρα ασφαλείας ανά προϊόν:

1. Πακέτα εναέριων πυροτεχνημάτων

· Ελέγχουμε περιμετρικά 100m (ακόμα και σε γειτονικές εκτάσεις και χωράφια) ότι δεν υπάρχουν πεύκα, ξερά χόρτα, σκουπίδια και άλλα εύφλεκτα υλικά. (ιδανικά σε ταράτσες, παραλίες ή μεγάλους κήπους).

· Τοποθετούμε το κουτί σε στέρεο έδαφος, σε κατακόρυφη θέση με τα βελάκια προς τα πάνω. 

· Στηρίζουμε το κουτί πλευρικά με δύο τσιμεντόλιθους ή σακιά με άμμο χωρίς να καλύπτουμε το πάνω μέρος του. 

· Ανάβουμε το φιτίλι και απομακρυνόμαστε. 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Χρήση μόνο σε εξωτερικό χώρο. Χρησιμοποιείται μόνο από ενηλίκους άνω των 18 ετών. Απόσταση ασφαλείας 50m από άτομα, ψηλά κτίρια, πεύκα και ξερά χόρτα. Δεν τα χρησιμοποιούμε σε περίπτωση ανέμων άνω των 4 μποφόρ. Σε περίπτωση μη ενεργοποίησης του πυροτεχνήματος, το συλλέγουμε μετά από 30 λεπτά και το επιστρέφουμε στο κατάστημα. Δεν το ξαναανάβουμε. Φυλάσσεται σε μέρη χωρίς υγρασία και μακριά από εστίες φλόγας και θερμές επιφάνειες. Το τοποθετούμε πάντα κατακόρυφα, με κατεύθυνση προς τα πάνω, χωρίς κλίση.

2. Σιντριβάνια

· Τοποθετείστε το προϊόν στο έδαφος με την υπόδειξη από τα βελάκια προς τα πάνω.

· Ανάψτε το φιτίλι ή ενώστε το καλώδιο με 9V μπαταρία.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να αποφύγουμε πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς πρέπει να βάζουμε το προϊόν σε σημείο που να μπορούμε να την επιβλέπουμε. Απόσταση ασφαλείας 8 μέτρα από εύφλεκτα αντικείμενα, παιδιά, ζώα. Δεν κρατάμε ποτέ στο χέρι όταν το ανάβουμε. Χρήση μόνο από ενήλικες άνω των 18 ετών. 

3. Βεγγαλικά - Καπνογόνα

· Κρατούμε το προϊόν από την κάτω άκρη με το χέρι προτεταμένο μακριά από πρόσωπα ή εύφλεκτα αντικείμενα. 

· Ανάβουμε το φιτίλι. 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Χρήση μόνο από ενήλικες & μόνο σε εξωτερικό χώρο. Απόσταση ασφαλείας 8 μέτρα από εύφλεκτα αντικείμενα, πρόσωπα ή ζώα.

4. Κανονάκια - Μασούρια

· Στηρίζουμε το μασούρι στο έδαφος σε κατακόρυφη θέση μακριά από εύφλεκτα υλικά και ξερά χόρτα. 

· Ανάβουμε το φιτίλι και απομακρυνόμαστε.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ από ενήλικους και μόνο σε εξωτερικό χώρο. Απόσταση ασφαλείας 30m από παιδιά κάτω των 14 ετών, ζώα και εύφλεκτα αντικείμενα.

5. Παιδικά πυροτεχνήματα 

· Κρατάμε το παιδικό πυροτέχνημα. 

· Ανάβουμε το φιτίλι και το πετάμε το στο έδαφος. 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Χρήση μόνο σε εξωτερικό χώρο και υπό την επίβλεψη ενήλικα. Απόσταση ασφαλείας 3m από παιδιά κάτω των 14 ετών, ζώα και εύφλεκτα αντικείμενα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου