Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς να αποφύγετε τους πορτοφολάδες



Το να προστατευτούμε από ένα πορτοφολά ή κλέφτη δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θα πίστευε κανείς, μερικές συγκεκριμένες προφυλάξεις μπορεί να είναι αρκετές για να σας δώσουν την ηρεμία και αυτοπεποίθηση ώστε να περάσετε το υπόλοιπο της ημέρα σας χωρίς άγχος.


Μερικές παρερμηνείες για τους πορτοφολάδες:

·         Ένας έμπειρος πορτοφολάς δεν έχει απαραίτητα την απεριποίητη εικόνα του άνθρωπου που περιμένουμε να δούμε να μας παραμονεύει πίσω από σκοτεινές πόρτες. Αυτός (ή αυτή!) Εμφανίζονται ως ένα μέσο άτομο τόσο στην εμφάνιση και τον τρόπο. Λόγω της ιδιαιτερότητας της  «εργασίας» τους,  ξοδεύουν πολύ χρόνο μελετώντας πώς να αναμιχθούν σε ένα πλήθος ανθρώπων , εξαλείφοντας την πιθανότητα ανίχνευσης τους ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν.
·         Οι πορτοφολάδες δεν έχουν ένα κανονικό πρόγραμμα εργασίας,  λειτουργούν εξίσου καλά τη νύχτα, όπως το κάνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.Λειτουργούν σε πλήθη εξίσου εύκολα όπως και με μια "τυχαία" πρόσκρουση σε ένα μοναχικό ανυποψίαστο θύμα που κινείται σε ένα πεζοδρόμιο.
·         Στην πραγματικότητα, το μόνο «γνωστό» γεγονός για τους πορτοφολάδες είναι ότι σε γενικές γραμμές επικεντρώνονται σε κοινό  που μπορεί να μεταφέρει περισσότερα χρήματα απ 'ότι συνήθως, όπως κατά τη διάρκεια των διακοπών, σε καταστήματα, σε εκθέσεις, στο καζίνο, ή κοντά σε εισόδους τράπεζας και σε διάφορα άλλα μέρη.
·         Πολλές φορές, πορτοφολάδες εργάζονται μόνοι.  Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, που μερικές φορές περιλαμβάνουν γυναίκα συνεργό. Το πρώτο μέλος της ομάδας αφαιρεί τα τιμαλφή από τις τσέπες του ανυποψίαστου θύματος,  τα περνά στη συνέχεια στο επόμενο μέλος που εξαφανίζεται γρήγορα από την περιοχή. Όταν μια γυναίκα χρησιμοποιείται σε αυτή την «ομαδική προσπάθεια», ο ρόλος της είναι γενικά να εμπλέξει το θύμα σε συνομιλία και να αποσπάσει την προσοχή του.
·         Σε αντίθεση με αυτό που οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε, ένας έμπειρος πορτοφολάς δεν βάζει τα χέρια του σε όλη τη διαδρομή σε μια τσέπη για να κλέψει τα προσωπικά σας αντικείμενα. Ο έμπειρος  πορτοφολάς φτάνει στην κορυφή του ανοίγματος της τσέπης, πιάνει μια πιέτα στο ύφασμα της επένδυσης, και συνεχώς διπλώνει την επένδυση μέχρι το κάτω μέρος του ανοίγματος (κρατώντας τα τιμαλφή σας) να φθάσει στην κορυφή της τσέπης. Όλη αυτή η πράξη διαρκεί μόνο ένα ή δύο δευτερόλεπτα.
Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από όλο αυτό;  Η καλύτερη προστασία είναι να μην είστε το εύκολο «θύμα» . Διαβάστε περισσότερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου